Utorak 06.11.2012.
20:44
Vestionline, B92

ATP dodelio trofej Novaku u Londonu

Trofej za najboljeg tenisera sveta - Novak Đoković

Srpski teniser završiće drugu godinu zaredom na prvom mestu ATP liste, što nije pošlo za rukom nikome od Rodžera Federera koji je bio prvi od 2004 do 2007.

Novak je dobitnik i nagrade ’Artur Eš’ koja mu je dodeljena zbog doprinosa humanitarnom radu fondacije ’Novak Đoković’, kao i njegove uloge u UNICEF-u.

Đoković je imao sjajnu 2012. u kojoj je odbranio trofej na Australijan openu. U šest finala na turnirima Masters serije osvojio je titule u Majamiju, Torontu i Šangaju, osvojio je trofej i u Pekingu, a na Rolan Garosu i US Openu stao je u finalu.

Na završni turnir u Londonu došao je sa skorom od 70 pobeda i 11 poraza.

Đoković je za izjavio da mu nagrada 'Artur Eš' izuzetno znači, ali i da je ponosan što je drugu godinu zaredom prvi igrač sveta.


"Izuzetno mi znači, pogotovo ta druga nagrada koju sam primio za doprinos findacije Novak Đoković, fondacije koja je organizovala i svoj prvi humanitarni događaj u Njujorku ove godine. Zaista je bilo fantastično, mislim da nam je to otvorilo mnoga vrata i pomoglo da dođemo do ove nagrade. To nije samo moj uspeh, to je uspeh pre svega ljudi koji rade za fondaciju koji su sakodnevno uključeni u humanitarne akcije. Svi mi težimo ka tome da što više energije i vremena posvetimo deci i ljudima koji zaslužuju da imaju iste šanse za ostvarenje snova kao mi imamo", kazao je Novak , a potom dodao: 

"Što se tiče broja jedan, to je naravno isto veliko ostvarenje. Već drugu godinu zaredom u Lonodnu primam tu nagradu, fantastičan osećaj, osećam se jako ispunjeno iako u sred turnira koji je poslednji u godini gde pokušavam da odigram što bolje. Imajući u podsvesti da ću završiti kao broj jedan je sigurno veliko rasterećenje i zadovoljan sam zaista sezonom u kojoj su svi bili vrlo jednaki, mnogi igrači su mogli da budu mojoj poziciji i dobiju ovu nagradu. Naravno, zahvalan sam i timu koji mi je pružio veliku podršku“, rekao je najbolji teniser sveta.

2024 © - Vesti online