Utorak 06.11.2012.
21:08
Beta

Odbornici LSV napuštaju stranku?

Aleksandra Jerkov: Ne napuštaju nas odbornici zbog vlasti
 

"Niko od nas nema nameru da odustaje od programa ne bismo li ostali na vlasti i ne bismo li pomogli onima koji nisu prešli cenzus da postanu deo gradskog parlamenta", kazala je Jerkov, koja je na konferenciju za novinare došla sa ostalih 11 odbornika LSV u Skupštini Grada.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS), a URS nije prešao izborni cenzus na lokalnim izborima 6. maja.

"Želimo da stavimo tačku na priče koje kolaju. Ostajemo celi, ostajemo dosledni programu s kojim smo izašli na izbore. Nijedan od odbornika LSV neće pomoći da se ojača vlast u Novom Sadu koja ne radi u korist građana", kazala je Jerkov.

Ocenila je da ukoliko aktuelna većina u Skupštini Grada ostane na vlasti, onda se može očekivati "devastacija Novog Sada".

"Novi Sad možda jeste grad u kojem oni koji su izgubili na izborima postaju vlast, ali neće biti grad u kojem oni koji nisu prešli cenzus, postaju deo gradske skupštine i gradske većine. To se neće desiti uz pomoć odbornika LSV", poručila je Jerkov.

Ona je upitala SNS i Demokratsku stranku Srbije zašto su, kada su septembra preuzeli vlast, odustali od optužbi na račun Romske demokratske stranke (RDS) koju su juna optužili da je kupovinom glasova prešla cenzus i ušla u gradski parlament.

"Neka se istraži priča o RDS do kraja. Zašto se odustalo od toga? To je trgovina glasovima i poverenjem građana", ukazala je Jerkov.

2024 © - Vesti online