Utorak 06.11.2012.
14:57 >> 15:25h
Beta, Blic

Telekom: Nema naloga za Vučića, ali možda je bilo zloupotrebe

Neko je zloupotrebio Telekom u Afeti Prisluškivanje
 

Sektor unutrašnje kontrole nastavlja sa proverama organizacionih jedinica, u okviru istrage o prisluškivanju najviših državnih funkcionera, predsednika države
Tomislava Nikolića i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, kaže se u saopštenju MUP-a.

Odgovor Telekoma usledio je na zahtev Sektora unutrašnje kontrole, koji je u petak preuzeo istragu afere prisluškivanja.

Afera je pokrenuta prošlog utorka, kada su Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić izjavili da su njihovi telefoni prisluškivani.

Načelnik Uprave kriminalističke policije: Nisam prisluškivao Vučića, njime se ponosim

U petak je vicepremijer Aleksandar Vučić optužio Rodoljuba Milovića, načelnika Uprave kriminalističke policije, da je potpisao nalog za njegovo prisluškivanje, odnosno za uzimanje listinga njegovog broja telefona.

Vučić je ranije izjavio da je nekome bio bitan uvid u kretanje njega i predsednika Srbije, a ne samo spisak ljudi s kojima su oni razgovarali, kao i da je prisluškivanje predsednika države otkriveno pre dva meseca, ali da je ono zaustavljeno.

Bezbednosno informativna agencija obavestila je 31. oktobra Vučića da je pre tri dana deo Ministarstva unutrašnjih poslova izdao nalog da mu se prisluškuje telefon, a da predsednika Srbije Tomislava Nikolića prisluškuju duže vreme.

Pročitajte sve o Aferi Prisluškivanje.

2024 © - Vesti online