Sreda 07.11.2012.
08:00
ITvesti

Šta to novo nudi Vindouz Fon 8

Zanimljivo je da Vindouz Fon 8 deli jezgro koda sa Vindouz 8 operativnim sistemom, primarno da bi povećali interes developera za WP8, što je razumljivo.

Mana - postojećim korisnicima Vindouz Fona neće svideti je što novi softver neće raditi na njihovim uređajima: Ali zato ima puno vrlina i dobrih strana
 

Ono što se postojećim korisnicima Vindouz Fona neće svideti je što novi softver neće raditi na njihovim uređajima.

Vindouz Fon 8 korisnicima omogućuje visok nivo personalizacije. Kada upalite uređaj videćete samo ono što vam je potrebno za taj dan. Početni ekran omogućava prilagođavanje pločica u tri nivoa i "Live Tile" čini još življim.

Vindouz Fon podržava 50 jezika i 60 jezika za virtuelnu tastaturu.

Što se tiče Skajpa, on je duboko integrisan u sistem pa je moguće dobiti i chat obaveštenja i Skajp pozive kada aplikacija nije otvorena.

Jedna od bitnih većih novina je i funkcija imena "Rums" koja je zapravo podsistem u kojem komunicirate sa odabranim brojem ljudi. To je kao mikro društvena mreža za deljenje podataka unutar porodice ili bliskih prijatelja.

Vindouz Fon sada je dobio okuruženje nazvano Kids’ Korner, koje deci pruža priliku da se zabave i isprobaju smartfone iskustvo na bezbedan način.

2024 © - Vesti online