Utorak 06.11.2012.
13:24
Beta

Oficiri za vezu sprovode dogovore o Kosovu

Premijer Srbije Ivica Dačić sa Ketrin Ešton i Hilari Klinton
 

Oficiri će imati direktnu vezu sa svim ključnim političkim figurama, koje su uključene u dijalog, navodi list, te dodaje da će se dve strane tek dogovarati o tome da li će operativce slati u Beograd ili Prištinu.

"Nema govora o otvaranju kancelarija u Beogradu i Prištini, kako se proteklih meseci spekulisalo. Reč je o oficirima koji bi trebalo da realizuju ono što se dogovorimo", rekao premijer Srbije Ivica Dačić za "Novosti".

Uoči pregovora u Briselu, Dačić je ponovio da Beograd ima predlog za rešenje konačnog statusa južne pokrajine, ali da će u fokusu nove runde biti rešavanje nekih konkretnih pitanja važnih za svakodnevni život građana na Kosovo i Metohiji.

"Čim predlog plana bude objavljen, predsednik će pozvati predstavnike svih parlamentarnih partija na konsultacije o tom važnom državnom dokumentu. Posle toga, platforma bi trebalo da se nađe pred poslanicima Narodne skupštine", rečeno je "Novostima" u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Načelno je utvrđen i sastav srpskog pregovaračkog tima, na čijem čelu bi trebalo da bude premijer Dačić.

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da će u srpskom pregovaračkom timu biti i predstavnici Srba sa Kosmeta.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton pozvala je predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija na sastanak koji će biti sutra u Briselu.

2024 © - Vesti online