Ponedeljak 05.11.2012.
22:11
Vestionline, Beta

Zvezda traži da FSS sazove sednicu Odbora za hitna pitanja

Neko iz sudijske organizacije je režirao farsu na meču sa Jagodinom - Vladan Lukić

Kako se navodi u saopštenju na klupskom sajtu posle vanredne sednice UO, u Zvezdi traže da Odbor za hitna pitanja FSS raspravlja o sudijskim nepravdama, o sastavu Sudijske komisije, kao i o merama za sprečavanje budućih sudijskih malverzacija.

Čelnici Zvezde su nezadovoljni suđenjem u utakmici 11. kola Super lige Srbije, u kojoj je Jagodina kao gost u subotu pobedila sa 2:1.

"Očekujemo da će nadležni organ FSS koji prati suđenje, reagovati veoma brzo i efikasno jer, po našem opštem ubeđenju, greške koje su pravili (arbitri) imale su za posledicu uticaj na krajnji ishod utakmice, a samim tim i teško oštetile naš klub. Zato je jedino i pravo pitanje hoće li sudijska trojka biti adekvatno kažnjena", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Sudija Dejan Dimitrijević je u drugom poluvremenu, pri vođstvu Zvezde sa 1:0, dosudio penal za Jagodinu, iako je prekršaj bio van kaznenog prostora.

Sudijska komisija FSS danas je, kako je saopšteno, po hitnom postupku suspendovala Dimitrijevića i njegove pomoćnike u subotnjoj utakmici.

U Zvezdi su naveli i da očekuju da se istragom utvrdi da li je i ko iz sudijske organizacije "režirao ovu farsu i da li će pojedini ljudi koji su članovi ove komisije, posle svega lošeg što su učinili godinama unazad srpskom fudbalu, i dalje ostati na istim mestima".

"Odgovori na ova pitanja odrediće budući odnos našeg kluba prema FSS", dodaje se u saopštenju UO Crvene zvezde. 

U beogradskom klubu, takođe, navode da su "kazna za sudijsku trojku i otrkivanje onih koji eventualno stoje iza njih prava prilika da policija i tužilaštvo počnu borbu protiv neregularnosti u srpskom fudbalu".

2024 © - Vesti online