Ponedeljak 05.11.2012.
21:22
Blic

"Tadić je tragičan lik"

Vuk Jeremić, predsednik Generalne skupštine UN obeležio sednicu GO DS
 

Jedan od članova Glavnog odbora Demokratske stranke koji nisu podržali promene unutar Demokratske stranke i prihvatili Tadićevu odluku da posle dogovora s Draganom Đilasom odustane os kandidature za lidera stranke i prihvati mesto počasnog prerdsednika, bio je Vuk Jeremić.

"Ono što se dogodilo na sednici Glavnog odbora, kao i odluku Borisa Tadića da se ne kandiduje za predsednika stranke ne smatram dobrim i to ne mogu da podržim", naveo je doskorašnji ministar spoljnih poslova, narodni poslanik i sada predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

On je naglasio da se na skupštini DS neće kandidovati ni za jednu funkciju, da će se po isteku mandata predsedavajućeg GS UN vratiti u Srbiju kao poslanik i da nema nameru da "menja stranački dres".

Jedan deo sednice Glavnog odbora obeležila je i rasprava Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. Na samom početku, Jeremić je rekao da se uprkos zahtevima jednog dela stranke on neće odreći poslaničkog mandata u Skupštini Srbije.


"Za 10 meseci ću se vratiti i zato nemam nameru da vratim mandat ", rekao je Jeremić.

Potom je reč tražio Đilas koji je zamerio Jeremiću na takvoj odluci. "Nemam ništa protiv Vuka, čak sam i sinu dao to ime. Mada se žena više pitala", naveo je on u šali, a onda istakao:


"Mislim da Jeremić treba da vrati mandat Skupštini Srbije, pa ako se vrati u Beograd neka bude aktivni član DS", poručio je Đilas.

Predsedavajući GS UN je replicirao i rekao da je bio među najaktivnijima u stranačkoj kampanji za parlametarne izbore, da je obišao veliki broj gradova.


"Zaslužio sam mandat od građana i treba jednom tu priču da završimo", naveo je Jeremić.

2024 © - Vesti online