Ponedeljak 05.11.2012.
16:56
Blic

Kriza ubija, trgovci uvode kupone za nas, siromašne Srbe

U prodavnicama svega ima, samo nema kupaca...
 

Na ovaj način mogu da se pazare proizvodi čiji su kuponi objavljeni u važećem broju “Kupon magazina“, a koji će svoju ponudu menjati jednom u toku meseca.

- To su proizvodi koji su u redovnoj ponudi “Maksija“, “Mini Maksija“ ili “Tempa“, od osnovnih životnih namirnica, poput jaja, do proizvoda iz kategorija kućne hemije - rekli su za “Blic“ u “Delezu“.

I druge trgovine poput “Merkatora“ i “Rode“ nude sličnu uslugu, ali pretežno za “Dormeove“ proizvode, koji uz kupone mogu biti jeftiniji i do 50 odsto. Tako je, primera radi, za kupovinu prekrivača ili kofera ove robne marke, potrošačima koji imaju “Pika karticu“ potrebno 10 kupona, a ostalima 15 kupona, koji se odbijaju ukoliko je vrednost kupovine u “Merkatorovim“ radnjama iznad 500 dinara.
 

Dodatno sniženje na akcijama

Ovi kuponi mogu koristiti i kada važe druge akcije u objektima “Delez“. Ako je proizvod na vikend akciji u „Maksiju“, kupon iz magazina dodatno snižava cenu za iznos koji na njemu piše. Novi način kupovine koji je pokrenuo “Delez“ preko kupona neće, kako tvrde u toj kompaniji, uzrokovati poskupljenja robe koja nije na akciji.

I drugi trgovci kažu za “Blic“ da imaju u planu pokretanje sličnih akcija, ali navode da je to još poslovna tajna.

U slučaju kupovine kuponima u “Delezu“, na svakom pojedinačnom kuponu jasno se vidi koliki je popust za koji proizvod. Kupon je potrebno iseći iz “Kupon magazina“, koji se može besplatno dobiti u svim objektima “Deleza“, ali i u “Blic Ženi“.

U trenutku plaćanja računa na kasi, kupac treba da preda kupone za proizvode koji su kupljeni. Sa svakim kuponom račun se umanjuje za iznos koji je naznačen na kuponu, pa na kraju potrošač plaća samo razliku.

Sličan vid kupovine je izuzetno popularan u svetu. Na našoj kablovskoj televiziji gledaoci, recimo, mogu videti posebne emisije posvećene kuponomaniji u SAD. Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, rekao je za “Blic“ da su ovakve ponude trgovaca načini kojima pokušavaju da se dovijaju potrošačima.


- Činjenica je da su se trgovci poželeli kupaca - kaže Papović.

2024 © - Vesti online