Ponedeljak 05.11.2012.
12:22
Blic

Afera prisluškivanja: Finalni obračun Dačića i Veljovića

Premijer Srbije i ministar odbrane Srbije: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

Činjenice o prisluškivanju telefona potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića još nisu utvrđene, a naloga koji potvrđuje prisluškivanje i otkriva krivca u javnosti još nema.

Nalog s potpisom u Telekomu

Izvor “Blica” tvrdi da je Vučiću dostavljena informacija da je nalog poslat u Telekom preko koga su listinzi uzimani i da je na njemu potpis Milovića. Milović je, međutim, pre dva dana, prema saznanjima “Blica”, od Telekoma tražio sporni nalog, ali mu je rečeno da takav dokument ne postoji. Krugovi bliski ministru tvrde da u Telekomu nisu hteli da nalog pokažu Miloviću.

Podeljenost na krugove bliske ministru i one pod kontrolom direktora policije traje još od prošle vlade. U vreme koalicije DS i SPS ove dve partije su u policiji bile suprotstavljene, a Veljović je bio blizak DS-u. Zbog te lojalnosti on je na mestu direktora policije ostao i nakon što mu je prošle godine istekao mandat.

U međuvremenu, posle formiranja vlasti sa SNS, Veljović se okrenuo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i Vučiću. Po Vučićevom nalogu, Veljović je i formirao Antikorupcijski tim kojim rukovodi njegov prvi saradnik Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije, a koji je sada označen kao krivac u aferi prisluškivanja, odnosno kao osoba po čijem je nalogu uzet listing Vučićevog telefona. Veljović je pre mesec dana zvao Vučića da stane na stranu policije kada se zbog slučaja Olivera Dulića policija pobunila protiv specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića. Iza Vučića tada su stajali i Veljović i Milović. Dačić nije ni bio pozvan sa sastanak.

2024 © - Vesti online