Nedelja 04.11.2012.
17:52
Beta

Dodik pozvao srpske stranke u Srebrenici na bojkot

Milorad Dodik

Kako su preneli banjalučki mediji, on je ponovio da SNSD traži ponavljanje izbora u opštini Srebrenica.


"Očigledno je da su upravo oni koji su prijavili mesto prebivališta u Srebrenici nekoliko sedmica pre izbora i ođavili se iz ove opštine posle njih, opredelili glasanje i to posmatramo kao neku vrstu prevare", rekao je Dodik na sastanku sa urednicima pojedinih banjalučkih medija.


On smatra da je tim "malverzacijama ugrožen legitimitet izbornog procesa". Govoreći o svoj inicijativi za demilitarizaciju BiH, Dodik je kazao da su oružane snage "nepotrebne čitavoj BiH, a posebno RS".


"BiH treba demilitarizovati i eliminisati bilo kakvu militarizaciju društva, jer je to najbolja sigurnost za sve, a da bi se to desilo potrebna je i politička snaga drugog entiteta - Federacije BiH", kazao je predsednik RS.


On je dodao da je sa čelnicima Socijaldemokratske partije BiH (SDP) razgovarao o mogućnosti da njegovu inicijativu podrže i stranke u Federaciji BiH, ali da još nije ništa dogovoreno.


Dodik je današnji sastanak sa urednicima pojedinih medija nazvao "redovnim kontaktima radi međusobnog informisanja o najvažnijim političkim pitanjima i stanju u pojedinim medijskim kućama".


On je podsetio da su vlasti RS poslednjih godina pomagale medije i radile na očuvanju radnih mesta u njima, ocenjujući da je to doprinelo stabilizaciji stanja u toj oblasti.


"Razgovarali smo o tome kako će se to kretati i u sledećoj godini, jer smo svesni težine posla medijskih kuća i njihovog društvenog značaja", rekao je Dodik.

2024 © - Vesti online