Nedelja 04.11.2012.
17:54
Vestionline

Marko Huk odbranio titulu u WBO kategoriji

Marko Huk

Hukić, koji nastupa kao nemački bokser pod imenom Marko Huk, slavio je jednoglasnom odlukom sudija (115:113, 115:113 i 117:111), a posle meča čuli su se zvižduci publike zbog takve procene arbitara.


"Bilo je teško. Protivnik se mnogo trudio i borio kao lav, ali mislim da sam pokazao više u ringu. Ja sam veliki borac i imam puno ovakvih mečeva iza sebe", rekao je Hukić posle meča.


Arslan, nemački bokser turskog porekla, rekao je da je izgubio zbog sramne sudijske odluke.

"Ovakve stvari uništavaju boks. Mislim da je publika videla ko je bio bolji. Uveren sam da sam dobio ovu borbu i da sam trebao da postanem šampion. Zadao sam Marku toliko čistih, preciznih udaraca, a on me je samo očešao u nekoliko navrata. Mislim da svi u publici veruju da sam pobednik. Opljačkan sam, prevaren, morao sam da postanem novi šampion", kazao je 42-godišnji Arslan.


Muamer Hukić ima u profesionalnoj karijeri 35 pobeda (25 nokautom), dva poraza i jedan nerešen ishod, dok je Firat Arslan izgubio svoj šesti meč, uz prethodne 32 pobede i dve nerešene borbe.

Želju da u ring uđe i pobedi Huka izrazio je Vladimir Kličko, kojeg 10. novembra očekuje meč sa Marijušom Vahom. Huk je sa oduševljenjem prihvatio izazov videvši u njemu šansu da pokaže koliko vredi i da je u stanju da pobedi Klička.

Pre toga, Marko će morati da ukrsti rukavice po treći put sa Olom Afolabijem.

2024 © - Vesti online