Nedelja 04.11.2012.
13:03 >> 14:59h
Vestionline, B92

Ana smanjila, ali Češka odbranila titulu

Ostavila nadu - Ana Ivanović

Srbija je ostala u meču zahvaljujući Ani Ivanović koja je odigrala fenomenalno i savladala Petru Kvitovu sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Šansu da Srbiju potpuno vrati u meč nije iskoristila Jelena Janković koja je ubedljivo poražena od Lusi Safarove rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:1. 

U subotu su Ivanovićeva i Jankovićeva izgubile oba singla bez osvojenog seta, što se ispostavilo kao prelomno za finale Fed Kupa, jer Jankovićeva danas nije uspevala ništa protiv odlične Safarove, koja je pogađala linije i igrala sjajan tenis.

Ana je danas protiv Kvitove odigrala odličan meč, a mogući epilog mogao se naslutiti kada je iskoristila drugu brejk loptu i povela sa 4:2. Ivanovićeva je sjajno odigrala u finišu seta, nije čekala svoj servis, te je posle maratonske borbe u devetom gemu iskoristila sedmu set loptu za 6:3.

Naša teniserka je nastavila u istom ritmu i u drugom setu, pa iako nije iskoristila nekoliko brejk lopti, prva stiže do predosti 4:1. Ana je bila na korak od pobede, imala je servis za meč na 5:3, ali je Kvitova izjednačila na 5:5.

Takav rasplet nije demoralisao Anu koja se ekspresno vratila u ritam i bez izgubljenog poena stigla je do šestog gema, a potom iskoristila pritisak na rivalku i napravila brejk za konačnih 7:5 i 2:0.

Iako je pobednik Federejšn Kupa već odlučen, ostao je da se odigra revijalan meč dublova u kojem će Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić igrari protiv Lusi Hradecke i Andree Hlavačkove.

2024 © - Vesti online