Nedelja 04.11.2012.
01:37
Beta

Obama i Romni užurbano nastavljaju kampanju

Ankete pokazuju da je na saveznom nivou trka izjednačena: Romni i Obama
 

Ankete pokazuju da je na saveznom nivou trka izjednačena, ali i da je Obama u prednosti u nekolicini ključnih država za pobedu koju donose 270 od 538 elektorskih glasova koje kanidati osvajuju po pojedinačnim državama.


Obama je bio i na sastanku vladine agencije za pomoć u katastrofama na kojem je rekao da je za oporavak od "superoluje" Sendi potrebno još mnogo uraditi, ali i obećao "120 odsto napora" svih uključenih u obnovu.


Aktuelni predsednik je danas kampanju počeo u mestu Mentor u Ohaju, da bi kasnije stigao u Milvoki u Viskonsinu i Debjuk u Ajovi, a završiće dan na skupu zajedno s bivšim predsednikom Bilom Klintonom u Virdžiniji. Sutra ide u Nju Hemšir, Floridu, Kolarado i opet Ohajo.


Romni je sinoć bio na skupu u mestu Vest Čester u državi Ohajo, najbitnijoj od svih država za pobedu na izborima, a danas će posle manjeg skupa u Nju Hempširu biti na skupu u Ajovi i dva u Koloradu.


Današnje obraćenje biračima Romni je počeo u Nju Hemširu gde je kritikovao Obamu koji je dan ranije poučio biračima da će njihov glas biti njihova "najbolja osveta".


"Glasati za osvetu?", zapitao je Romni i poručio biračima: "Glasajte za ljubav prema zemlji. Vreme je da odvedemo Ameriku na bolje mesto". 

2024 © - Vesti online