Subota 03.11.2012.
19:57 >> 21:04h
Blic

"Slučajno" prisluškivan i jedan od najbližih Dačićevih saradnika

Izvor “Blica” navodi da je i tada odgovornost bila na Upravi kriminalističke policije, a i odgovor je bio identičan kao i sada, da je reč o grešci i slučajnosti.

- To je jedan od načina da ne dođe do smena i da se održe funkcije - kaže sagovornik “Blica”.

Uprava kriminalističke policije prisluškivala Dačićevog saradnika?
 

Prisluškivanje predsednika Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića (kao i predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića) afera je koja već četvri dan zaokuplja pažnju spske javnosti, a zvaničnici najavljuju utvrđivanje odgovornosti za "srpski Votergejt".


U centru srpskog Votergejta: Vučić i Nikolić

Nikolić i Vučić otvoreno su izjavili da ih neko prisluškuje, premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić reagovao je tvrdnjom da prisluškivanje državnog vrha nema nikakve veze sa njim kao ministrom policije i najavio utvrđivanje odgovornosti.


Uprava kriminalističke policije, pojasnio je Dačić, tražila je listinge ne znajući (kako oni kažu) da je u pitanju telefon Vučića, što smatra nedopustivim i kaže da su potrebne promene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dačić: Smeniću i pohapsiti ceo vrh policije

Poruka direktora policije Milorada Veljovića je da će tražiti da se utvrde razlozi i motivi, svi učesnici, ali i pozadina svega što se dešava u ovom slučaju sa kojim, naglasio je, svi državni organi i celokupna javnost moraju biti upoznati do kraja.


- Svi državni organi i celokupna javnost moraju sa ovim biti upoznati do kraja. Ne bih želeo da ovo bude još jedan u nizu udaraca na formirane radne grupe koje se bave borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, a vezano pre svega za 24 privatizacije sa ciljem da se one rasformiraju, a njihov rad obesmisli - jasan je Veljović.

2024 © - Vesti online