Subota 03.11.2012.
16:55
Beta

Počelo bratimljenje sa opštinama na Kosovu

Bratimljenje opština kao poruka podrške Srbima na Kosmetu
 

Stigli su i direktori preduzeća koji će na severu Kosova ponuditi konkretne oblike saradnje. Dobrodošlicu im je poželeo predsednik Opštine Leposavić Dragiša Vasić rekavši da se nada da će "zajedničkim snagama uspeti da sačuvaju Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije".

Gostima je prikazan kratkometražni film o Leposaviću a članovi KUD "Kopaonik" iz Leposavića izveli su prigodan program.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić rekao je novinarima da je njegov grad "spreman da pomogne borbu Srba za opstanak na KiM".

"Ovo je prvi korak koji smo učinili da bismo poslali poruku podrške svim Srbima koji su ostali na KiM da opštine i gradovi iz centralne Srbije moraju da pomogmu konkretnim programima" rekao je Ilić.

Najavio je da će se, posle potpisivanja Povelje, dogovoriti sa opštinama sa kojima budu sarađivali, o tome šta im je najneophodnije. Ilić je najavio da će krajem novembra 35 dece iz Štrpca doći u Novi Sad u posetu jednom fudbalskom klubu i biće gosti svojih vršnjaka.

Predsednik beogradske Opštine Voždovac, Dragan Vukanić uručio je domaćinu, predsedniku Opštine Leposavić, knjige kao poklon. Gosti će popodneva biti u Zubinom Potiku, a za sutra, u nedelju u podne, predviđeno je potpisivanje Povelje o bratimljenju, u Kosovskoj Mitrovici.

2024 © - Vesti online