Subota 03.11.2012.
15:44 >> 17:39h
Vestionline

Fed Kup: Češka - Srbija 2:0

Nedovoljan otpor Ane Ivanović

Od najbolje teniserke Srbije bolja je bila drugi reket Češke Lusi Safarova rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3 posle 100 minuta igre.

U narednom meču Jelena Janković je izgubila od prvog reketa Češke Petre Kvitove sa 2:0, po setovima 6:4, 6.1.

Preostala dva singl meča na programu su u subotu, a u prvom duelu od 11 sati će se sastati Ivanovićeva i Kvitova, a potom Jankovićeva i Safarova.

Čehinjama fali još jedna pobeda, a ukoliko bude potrebe za dublom u njemu će snage odmeriti Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić sa Lusi Hradeckom i Andreom Hlavačkovom.

Prvi poen za Čehinje - Lusi Safarova

Iako je Ana odlično ušla u susret i lako došla do tri gem lopte na samom startu meča, sve je prokockala i dozvolila Safarovoj da izjednači. Čehinja je u narednom gemu napravila brejk, što se ispostavilo kao presudno u prvom setu, jer je do kraja odlični servirala za 6:4.

Safarova je u drugom setu nastavila tamo gde je stala u prvom, odmah je stigla do brejka, a potom osvojila siguran servis gem za vođstvo od 2:0. Ana je imala tri šanse pri rezultatu 4:3 da napravi brejk i možda preokrene tok meča, ali se Safarova odbranila, a potom bez izgubljenog poena stigla do novog brejka za 6:3 i vođstvo Češke u finalu Federejšn kupa.

Slabo izdanje Jelene Janković

Nakon toga na teren su izašle Jelena Janković i Petra Kvitova, a srpska teniserka se dobro držala samo tokom prvog seta, pogotovo kada je napravila brejk, pa na svoj servis potvrdila vođstvo od 4:2. Ipak, Kvitova je uzvratila svom snagom i sa dva vezana brejka preokrenula je na 4:6.

U nastavku Srpkinja je pala psihološki i ubrzo je najbolja igračica Češke to iskoristila, pa je uz tri brejka privela meč kraju sa ubedljivih 6:1 i 2:0 za domaćina. 

2024 © - Vesti online