Subota 03.11.2012.
15:00
Vestionline

Okuka najbolji trener kineskog šampionata

Okuka je Đijangsu doveo do drugog mesta u prvenstvu Kine, a nagradu će primiti na svečanosti u klubu.

"Stigla je potvrda iz kluba. Odložio sam povratak u Srbiju, jer sledi trodnevna fešta pobednika u Gvangžuu, iz kojeg je šampionski tim. Za utorak je planiran poslednji trening u sezoni, sreda donosi meč Gvangžua i Zvezda lige, koje ću predvoditi sa klupe, a u četvrtak je imenovanje najboljih. Nije to sve, jer je moj klub potukao i mnoge rekorde Kine. Postigli smo najbrži gol, u osmoj sekundi derbija sa Gvangžuom, a taj meč je ispratilo 67.000 ljudi, što je apsolutni rekord u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Čak 20.000 ostalo je ispred ulaza", kaže Okuka za "Žurnal".

Srpski stručnjak ostavio je ove sezone iza sebe i takve trenere kao što je Marčelo Lipi (Gvangžu), Žaime Pašeko (Peking), Takeši Okada (Hangžu), Serhio Batista (Šangaj), Henk Tenkate (Šandong)…

"Kinezi su podlegli svetskom trendu i plaćaju samo velika imena svetskog fudbala. Za nas, Srbe, situacija je sada mnogo teža i zato mi je posebno drago što su i Aleksandar Stanojević, na klupi Dalijen Aerbina i Svetozar Šapurić, vodeći Čančun Jatai, ostavili poseban pečat", zaključio je Okuka.

2024 © - Vesti online