Četvrtak 04.02.2010.
12:47
Tanjug

Dačić u bazi CIA o terorizmu i narkomafiji

Dačić je održao je predavanje na Nacionalnom institutu za odbranu u vojnoj bazi u Vašingtonu, na temu "Srbija - bezbednost zapadnog Balkana i organizovani kriminal", saopštilo je MInistarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ministar Dačić će danas, u nastavku višednevne posete SAD, u Vašingtonu prisustovati tradicionalnom Molitvenom doručku, koji svakog prvog četvrtaka u februaru, već više od pet decenija, okuplja predsednika SAD, članove američkog Kongresa i administracije i zvaničnike iz celog sveta.


On je u predavanju istakao da "imamo državu koja je izvoznik bezbednosti i partner međunarodne zajednice, čija policija i vojska daju doprinos izgradnji i očuvanju mira i bezbednosti u svetu".


Prema njegovim rečima, Srbija je država koja se uspešno bori protiv kriminala i korupcije i čiji građani slobodno putuju svetom sa uvažavanjem koje im pripada.


Odgovarajući na pitanja Dačić je istakao da "korupcija, pored organizovanog kriminala i terorizma, predstavlja jedno od najvećih zala za društvo"


"Naravno da su najveće pogodnosti za korupciju nestabilna politička i ekonomska situacija u regionu. Ako bi smo gledali po posledicama koje korupcija ostavlja po društvo, ona takođe predstavlja jednu od pretnji nacionalne bezbednosti", rekao je on.
Ministar posetu nastavlja susretom sa direktorom Federalnog istražnog biroa.


2024 © - Vesti online