Petak 02.11.2012.
17:10
Blic

Veselinović nudi 200.000 evra za slobodu

Hapšenje Zvonka Veselinovića
 

Veselinović, kao i optuženi Milan Radojičić i Dragan Ćurčiću, odbacili su navode optužbi da su protivpravno prisvojili 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing" i tako uzeli najmanje 237 miliona dinara.

Veselinović se do sada branio ćutanjem, a danas je odbacio navode tužilaštva i najavio da će odbranu izneti na glavnom pretresu, zakazanom za 24. decembar.

Njegovi branioci su rekli da se jemstvo nudi u nepokretnostima, koje bi založili njegovi prijatelji i rođaci. O ovom predlogu Tužilaštvo za organizovani kriminal i sud naknadno će se izjasniti.

Inače, Veselinović i Ćurčić su u pritvoru, dok je Radojičić pritvoren po rešenju istražnog sudije Višeg suda u Pirotu.

Prema navodima optužnice, Ćurčićevo preduzeće "Evrokop" sa sedištem u Raškoj, u toku aprila i juna 2008. je koristilo 32 vozila na osnovu ugovora o finansijskom lizingu, koji je potpisan sa "Hipo-Alpe Adrija bankom".

Trojica optuženih se teret da kamione nisu vratili, već su ih u drugoj polovini 2010. prebacili na Kosovo i Metohiju i tamo nastavili da ih koriste, a zarađeni novac su zadržali. Prema navodima optužnice, kamione su pokušali da prodaju, a koristili su ih i za izgradnju autoputa Priština - Tirana.

2024 © - Vesti online