Petak 02.11.2012.
15:07
Vestionline, Blic

Paskval: Partizan prolazi u Top 16, iako ima četiri poraza

"Mnogo mi je draga ova pobeda jer je izvojevana u komplikovanoj utakmici, protiv veoma talentovanog tima. Tima, koji ima toliko mnogo mladih igrača i koji nas je naterao da skupo plaćamo greške koje smo pravili", kazao je Paskval posle pobede 85:82.

Osvrnuvši se na velika vođstva Barse u ovom meču, poput "+15" sredinom četvrte četvrtine koja je okončana dramom, strateg tog španskog kluba ističe oduševljenost igrom crno-belih u pojedinim momentima.

"Imali smo dva velika vođstva na ovoj utakmici, a onda su naše greške u odbrani omogućile Partizanu da se vrati u meč. Naš rival je odigrao fantastično u pojedinim minutima, a Leo Vesterman je briljirao", rekao je Paskval, mislivši na mladog francuskog plejmejkera, koji je za Partizan ovoga puta postigao 13 poena.

A kada je reč o šansama crno-belih da prođu među 16 najboljih ekipa Evrope, za šta im je preostalo još šest utakmica, Barselonin šef stručnog štaba uopšte ne misli da je sve izgubljeno za prvaka Srbije, čak naprotiv.

"Protiv nas su odigrali najbolji meč ove sezone i, iako imaju učinak 0-4, mislim da mogu da prođu u Top 16. Odigrali su u Evroligi tri meča kao gosti, a samo jedan kući. Sada je pred njima šansa i mislim da će proći dalje", ubeđen je Paskval.

2024 © - Vesti online