Četvrtak 04.02.2010.
08:23
Srna

Vehabije znale da policija dolazi?

Margetić je, pozivajući se na dobro upućene izvore bliske istražnim organima BiH, rekao da je informacija o pripremama i razmerama akcije "procurila" iz kabineta direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Almira Džuve.

"Gornja Maoča kao jedan od bezbednosnih problema pomenuta je i prilikom nedavne posete direktora američkog Ef-Bi-Aja Roberta Milera, koji je na sastanku sa predstavnicima nadležnih organa BiH zatražio i razrešenje Almira Džuve sa mesta prvog obaveštajca BiH. Planirati jednu ovakvu akciju sa takvim čovekom samo nekoliko dana posle tog upozorenja čist je promašaj i neozbiljnost", izjavio je Margetić za "Fokus".

Neko je na vreme upozprio Vehabije da se sklone: Policija u Gornjoj Maoči
 

On kaže da zato i ne čudi što su policajci imali prilično mršav ulov, odnosno, zaplenjeno je tek nešto malo lovačkog oružja, DVD i video-zapisi, sredstva za vezu, računari i kuhinjski noževi.

S druge strane, portal "Sarajevoiks", pozivajući se na izvore bliske Tužilaštvu BiH, tvrdi da je velika policijska akcija "Svjetlost" u Gornjoj Maoči sprovedena u sklopu rešavanja jednog od uslova za bezvizni režim.

Najveća policijska akcija sprovedena u BiH od potpisivanja Dejtona sprovedena je kao signal BiH Briselu da je zemlja spremna da reši problem osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa terorizmom i od kojih Brisel oseća (ne)opravdan strah po svoju i bezbednost građana Evrope, navodi ovaj protal.

Isti izvor podseća da naredne sedmice u BiH dolazi ekspertska komisija koja će oceniti ispunjavanje uslova koji se odnose na imigracije, upravljanje granicama, dok u trećoj sedmici februara dolazi misija koja će oceniti ispunjavanje uslova o javnom redu i bezbednosti.

2024 © - Vesti online