Petak 02.11.2012.
10:02
Beta

Košarkaši Partizana žale zbog oscilacija u igri

Kapiten Partizana - Vladimir Lučić

"Mislim da smo odlično otvorili utakmicu, ali opet se osetilo neiskustvo. U dva navrata smo padali, a oni pravili velike serije. Na kraju smo imali možda čak i dve šanse da se vratimo u utakmicu i napravimo ogromno iznenađenje, ali nismo uspeli. Šta je - tu je, čeka nas težak protivnik u Jadranskoj ligi (protiv Splita u
gostima)", rekao je Vladimir Lučić novinarima posle poraza u Barseloni 85:82.

On je ocenio da su crno-beli, uprkos četvrtom uzastopnom porazu u Evroligi, još jednom pokazali da mogu da pariraju svim rivalima.

"Iz utakmice u utakmicu nam se ponavlja da protivnik pravi velike serije. To moramo da smanjimo, ali na neki način je to i opravdano pošto smo najmlađa ekipa u Evroligi. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Doći će i oni u Beograd", istakao je Lučić.

Dejan Musli je kazao da se, takođe, nada boljem izdanju Partizanovih košarakaša u narednim mečevima.

"Bila je ovo još jedna nesrećno izgubljena utakmica, na jednu loptu. Kao što je Lučić rekao, biće povratana utakmica u Beogradu. Najmlađa smo ekipa, nismo zadovoljni porazima, ali moramo da nastavimo da radimo dalje i da se spremimo za jako tešku seriju koja predstoji u Jadranskoj ligi. Moramo da izvučemo pouke i da ovakve utakmice rešavamo u našu korist", rekao je Musli.

"Nismo pali. Kao što smo i rekli, borili smo se do kraja, do zadnjeg minuta. Najmlađa smo ekipa u takmičenju i na nama je da nastavimo da treniramo i da se borimo", istakao je Musli. 

Danilo Anđušić je kao jedan od ključnih momenata utakmice istakao pogođen šut za tri poena Marselinja Uertasa u finišu meča.

"Imali smo veliku šansu da napravimo veliko iznenađenje, ali mislim da je presudio veliki broj oscilacija tokom utakmice. Dozvolili smo rivalu seriju 18:0, ali smo opet uspeli da se vratimo u egal i držimo rezultat, međutim, Marselinjo je pogodio trojku o tablu", kazao je Anđušić.

"Ne smemo da padamo, moramo da izvučemo pouke i u nekoj od narednih  utakmica sigurno ćemo prirediti iznenađenje, možda čak i u gostima. Napredujemo iz dana u dan i ovakve utakmice nam puno znače", dodao je on.

Partizan će naredni meč igrati 9. novembra u Beogradu protiv Bamberga.

2024 © - Vesti online