Petak 02.11.2012.
02:11
Beta, Večernje novosti

"Pojedini tajkuni i kriminalci žele da obore vladu"

Nailazi na brojne "prepreke": Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije
 

"Pojedini tajkuni i kriminalci žele da obore ovu vladu, ali nećemo im dozvoliti da upravljaju zemljom i donose političke i ekonomske odluke. Taj film neće više da gledaju. Država mora da pobedi", rekao je Vučić u intervjuu Večernjim novostima.

Upitan s kakvim se preprekama suočava vlada, Vučić je rekao da je pre tri dana otkriveno da je jedna grupa po nalogu MUP prisluškivala njega, predsednika države Tomislava Nikolića i druge državne funkcionere.

Zakon o poreklu imovine do kraja januara

Odgovarajući na pitanje kada će biti predložen zakon o poreklu
imovine, Vučić je rekao da očekuje da taj zakon bude usvojen do kraja januara, ali je istakao da on ne predstavlja obračun sa bogatima.

"Pokrenuće se opsežna istraga i vrlo brzo ćemo utvrditi o čemu se radi", rekao je on.

Upitan da li zna ko su ti ljudi, Vučić je odgovorio: "Ne bih dalje da govorim".

Na pitanje odakle mu informacija da vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković hoće da ga skloni iz Vlade, Vučić je rekao da je o tome počeo da govori "tek kada je ta akcija uzela maha, a traje duže od mesec dana".

"Mišković je tu temu nametao u najdirektnijim razgovorima sa pojedinim političarima i biznis partnerima, ali i ljudima iz treće sfere", rekao je Vučić.

Potpredsednik vlade zadužen za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, rekao je da ne misli da je Mišković o tome razgovarao sa njegovim partnerima iz vlade i da veruje da bi u tom slučaju dobio negativan odgovor.

"Proverio sam određene informacije i njegove namere su mi bile jasne. Ovo je mali grad", rekao je Vučić.

Upitan da li je diskretno preuzeo neke ingerencije Ivice Dačića u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vučić je rekao da to nije tačno i da dobro sarađuje s premijerom.

Vučić je rekao da će Vlada sprovesti unutrašnje reforme i da nije nemoguće da decembra Srbija uslovno dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

2024 © - Vesti online