Četvrtak 01.11.2012.
18:56
Blic

Porodila se žena koja je sarajevskog fotografa zaklala skalpelom tokom seksa

Foto: Arhiva

- Rodila je zdravo novorođenče. Majka i beba su dobro i borave u našoj bolnici. Porod je protekao u redu - rekao je dežurni ginekolog Esad Bećiragić, ne otkrivajući detalje o polu deteta.


Ipak, "Avaz" piše da je Škrba rodila dečaka i da je na porodiljsko odeljenje dovezena iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu.


Prema pisanju sarajevskog portala, još je neizvesno gde će Škrba i beba biti smešteni nakon izlaska iz bolnice. Odluka o tome će biti doneta naknadno.


Mladen Krpan, zamenik direktora KPZ-a Sarajevo kaže da je u dugoj istoriji postojanja KPZ-a slučaj porodilje jedinstven.

Suđenje Škrbi počelo je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu 18. septembra. Mesec dana ranije izjasnila se da nije kriva po optužnici da je 23. februara ove godine svirepo ubila Mustafu Bukvića zaklavši ga skalpelom u njegovoj radnji u sarajevskom naselju Dobrinja.


Glavni pretres u ovom slučaju u dva navrata je prekidan početkom oktobra jer se Škrba žalila na bolove. Sudsko veće tada je prolongiralo suđenje do daljnjeg, odnosno dok se optužena ne porodi i ne bude sposobna da prisustvuje i prati suđenja.

2024 © - Vesti online