Četvrtak 01.11.2012.
13:28
B92, Zurnal.rs

Srbija nudi Karabatiću državljanstvo i mesto u reprezentaciji?!

Ako ga neće Francuzi, uvek je dobrodošao u Srbiju - Nikola Karabatić

Prema pravilniku Evropske rukometne federacije (EHF), Karabatić bi za Srbiju mogao da igra tek od 2015. godine.

"Ako bi Nikola pristao, a verujem da kod njega postoji dobra volja, sve formalnosti bi se brzo i efikasno mogle da se završe. Rođen je u Nišu i ostvario bi bez problema pravo i na državljanstvo, jer mu je majka Srpkinja", istakao je selektor Veselin Vuković.

Karabatić je poslednjih nedelja u žiži pažnje zbog optužbe za učestvovanje u nameštanju mečeva i nelegalnom klađenju, zbog čega nije dobio poziv za reprezentaciju Francuske.

"Očigledno je da je, pošto nije pozvan da igra za reprezentaciju Francuske, Nikola u nemilosti Saveza zbog afere koja je nedavno izbila. Juče mu je, saznali smo, dozvoljeno da trenira i igra za Monpelje, ali o tome što nije u reprezentaciji ništa se ne govori", rekao je Vuković.

O tome koliko bi pristanak Karabatića, ukoliko zaista na njega u reprezentaciji Francuske ne budu računali, značio za "orlove" pričao je i predsednik RSS Velimir Marjanović.

"Nikola bi mogao da zaigra za Srbiju već u drugoj polovini 2014. godine, a to već nije ni daleko, a značilo bi najviše što se može zamisliti. Kod nas je dobrodošao uvek. Naglašavam uvek, makar se to i ne ostvarilo. Pozvaćemo ga u ime našeg Saveza i Partizana da, ukoliko ne bude u ekipi Monpeljea za utakmicu sa našim prvakom 18. novembra u Nišu, ipak dođe u Srbiju i svoj rodni grad, da bude naš gost", rekao je Marjanović za Žurnal.

Nikola Karabatić je tačno pre tri godine, krajem oktobra 2009. godine proglašen i počasnim građaninom Niša. Pravila EHF-a nalažu da igrač može da zaigra za drugu reprezentaciju tek pošto prođu tri godine od zvaničnog meča za prethodnu selekciju.

2024 © - Vesti online