Četvrtak 01.11.2012.
14:25
index.hr

Blokirana milionska zaostavština voditelja pedofila

Preminuli britanski voditelj BBC-a Džimi Sevil 
 

Policija istražuje brojne prijave navodnih žrtava voditelja koji se proslavio emisijom "Top of the pops". Sumnja se da je u 40 godina karijere seksualno napastovao stotine devojka, ali i dečaka.

Pročitajte sve o skandalu BBC-ijevog voditelja Džimija Sevila ovde

Advokati nekih od navodnih žrtava najavili su da će iz zaostavštine tražiti isplatu odštete. Britanska televizijska zvezda preminula je pre u 84. godini.

Podsetimo, Sevil je redovno noću dovodio maloletne devojke u bolnicu u kojoj je radio kao volonter, potvrdio je to bivši portir bolnice u intervjuu, javlja AFP. Skandal koji se razvio oko Sevila, koji je preminuo prošle godine, dodatno se proširio, a u istragu su uključene i brojne institucije u kojima se navodno zlostavljanje događalo, uključujući zgradu BBC-ja i tri bolnice.

Prema tvrdnjama policije, javilo se preko 300 žrtava koje tvrde da ih je Sevil seksualno zlostavljao, što je nekadašnju najpoznatiju britansku TV zvezdu ubrzo pretvorilo u najvećeg seksualnog predatora u povijesti Velike Britanije. Nedavno je na razgovor u policijsku postaju priveden Geri Gliter, osuđivani pedofil, koji je navodno samo jedan u nizu TV zvezda umešanih u ovaj skandal.

2024 © - Vesti online