Četvrtak 01.11.2012.
10:17
Beta

Danas presuda ministru Kneževiću

Očekuje oslobađajuću presudu: Goran Knežević, bivši gradonačelnik Zrenjanina
 

Sudsko veće sudije Maje Kovačević izreći će presudu još devetnaestorici okrivljenih, među kojima su i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina, optuženi za malverzacije građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine i za nameštanje tendera.

Optuženi su tadašnji pomoćnik gradonačelnika za privredu Ivan Dević, načelnik Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikola Halas, bivši načelnik finansija u gradskoj upravi David Dimkić, kao i Milorad Ponoćko, Božidar Đurica i Lasko Fuks iz Direkcije za izgradnju i uređenje Zrenjanina.

Presuda će biti izrečena i nekadašnjem direktoru JKP "Vodovod i kanalizacija"           Bratislavu Tomiću, direktoru Turišticke organizacije Zrenjanjina Milanu Miloševu, advokatu Đorđu Matiću, kao i vlasniku i saradnicima agencije za obezbeđenje "Gvozden" Uglješi Grguru, Marijani Šarenac i Vladanu Raciću.

Optuženi su i biznismen iz Novog Sada Mile Unčanin, vlasnik nekoliko prevoznih preduzeća Mile Jerković, zrenjaninski preduzetnici Milorad Smiljković, Mladen Živković i Miloš Baždar, kao i biznismen iz Crne Gore Ranko Babović i beogradski investitor Branko Savković.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u završnoj reči da optuženi budu proglašeni krivim i osuđeni na dve do šest godina zatvora.

Knežević je u završnoj reči istakao da je sudski proces koji se vodi protiv njega montirala Demokratska stranka (DS), čiji je on bio funkcioner.

Njegova odbrana je u završnoj reči u sredu predložila da ga sud oslobodi optužbi ističući da navodi optužnice nisu dokazani. Knežević je do hapšenja oktobra 2008. godine, bio funkcioner DS, a potom je prešao u Srpsku naprednu stranku.

2024 © - Vesti online