Sreda 31.10.2012.
20:20
Večernji list

Nekoliko sekundi pre smrti nazvali ćerku i rekli joj da su imali sudar

Nesreća koju nisu preživeli : Smrskani auto bračnog para
 

Kako je saopštila policija, D. Š. je u ponedeljak uveče upravljao "opel zafirom" autoputem u smeru Splita. On je zbog neprilagođene brzine udario u "citroen"  šibenskih registracijskih oznaka, u kojem je bio bračni par.

Njihov auto stajao je u levoj traci, jer su nekoliko minuta pre toga sleteli sa puta, udarili u metalnu ogradu, odbili se i vratili na put. Pretpostavlja se da D. Š. nije video vozilo poprečno okrenuto na autoputu, a od siline udarca oba su se vozila zapalila. Na mestu su poginuli S. D. (57) i njegova supruga N. D. (54).

Da cela priča bude još gora, bračni je par samo nekoliko minuta pre smrti nazvao ćerku kojoj su rekli da čekaju policiju jer su imali lakšu nesreću. Sve je postalo još stravičnije kada je devojka došla u bolnicu, misleći da su joj roditelji lakše povređeni.

"Svuda su bile razbacane stvari, listovi knjiga, patike... Gume su se raspale. Činilo se da je drugi automobil u sudaru gurnuo vozilo u kvaru gotovo dvesto metara dalje. Vatra je buktela na sve strane, a zbog požara odmah nismo uočili drugo telo koje je bilo u automobilu", kazao je doktor Hitne pomoći Edo Emer koji je među prvima stigao na mesto nesreće.

2024 © - Vesti online