Sreda 31.10.2012.
06:45
N. P.

Pokojni Milan postao Bojan?!

 

Britanski dnevnik "Dejli mejl", objavio je na svom sajtu ("Mail-online") priču o 56-godišnjem Srbinu koji je prošlog četvrtka rano ujutro tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Švajcarskoj, na autoputu broj 13, u kantonu Sent Galen.

I ne bi bilo u tome ništa sporno da u desetak redova opisa tragedije u kojoj je nesrećnog čoveka nakon gotovo bezazlene saobraćajke pregazilo nekoliko automobila čiji su vozači mislili da je reč o životinji na drumu ili delovima havarisanog automobila (govorilo se o čak 15 vozila!) nije našlo mnoštvo krupnih materijalnih grešaka. Na to su se očigledno upecali i pojedini mediji u Srbiji, prenoseći netačne podatke.

Milan Perić


Čitaoci "Vesti" setiće se da smo priču o nesrećnom Milanu Periću, koji ima 54, a ne 56 godina kako navode britanski izvori, najavili na prvoj i objavili na 10. strani izdanja od prošle subote.

Dva dana kasnije, dakle u ponedeljak, doneli smo i ispovest njegove udovice Slavice Perić i sina Radeta koji su šoku zbog načina na koji su izgubili supruga i oca.


Za razliku od svih drugih medija, "Vesti" su posetile ucveljenu porodicu u mestu St. Mergreten, gde je živeo pokojni Perić, rodom iz Velikog Popovca kod Petrovca na Mlavi. Podatke o okolnostima tragedije dobili smo iz prve ruke, pa nije moglo da nam se desi kao "Dejli mejlu" da pokojnog Milana Perića, volšebno prekrstimo u nekog Bojana Solivića (?). Odakle se to ime stvorilo na stranicama britanskog dnevnika nismo mogli da proverimo, ali to netačno ime pojavilo se i u drugim medijima koji su ga preneli bez provere... "Vesti" u tu zamku nisu upale, pa će i nadalje blagovremeno i istinito obaveštavati svoje čitaoce.
 

Tragedija


Da podsetimo, na automobil marke smart kojim je tog kobnog jutra upravljao Milan Perić, a automobil je bio registrovan na njegovu suprugu, otpozadi je naleteo drugi automoibil i nabio ga u bankinu sa desne strane autoputa. I dalje je nejasno da li je nakon toga nesrećni čovek ošamućen od udara izašao iz automobila i pao na autoput ili je jednostavno ispao iz vozila prilikom prvog udara, nakon čega su ga pregazili drugi vozači.

2024 © - Vesti online