Utorak 30.10.2012.
17:10
Vestionline, B92

Udovičić: Moja ostavka je volja Saveza

Ostavka pod pritiskom - Dejan Udovičić

Dejan Udovičić je naveo da na sastanak nije došao sa namerom da napusti funkciju, ali da je razočaran atmosferom odlučio na taj čin i podneo ostavku.

Saopštenje Dejana Udovičića prenosimo u celosti:

“U cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti povodom jučerašnjeg sastanka u prostorijama VSS, želim da istaknem sledeće:

Nije istina da sam pre početka sastanka sa igračima dao ostavku. Prisustvovao sam sastanku, i razočaran celokupnom atmosferom i stavovima pojedinaca, nakon sat i po vremena napustio isti pozdravivši se sa igračima. 

Sva dešavanja posle toga je volja čelnika VSS. Trenutno smo u pripremi sporazumnog raskida Ugovora koji treba da bude ozvaničen u petak.

Poštujući obaveze reprezentacije, koja ove nedelje igra 2 utakmice Svetske lige, srpskoj javnosti ću biti na raspolaganju u ponedeljak, 5.-og novembra.

O vremenu i mestu održavanja konferencije za novinare bićete na vreme obavešteni”, navodi se u saopštenju Dejana Udovičića.

Sovrović: Igrači normalno primili ostavku selektora

 

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović izjavio je da su igrači nacionalne selekcije primili normalno vest o ostavci selektora Dejana Udovičića.

 

"Igrači su to normalno prihvatili, nije im u tom trenutku bilo prijatno sigurno, ali oni su došli na okupljanje sa idejom da igraju za Srbiju što nikada nije dovedeno u pitanje", rekao je Sovrović za B92.

 

Ostavka Udovičića je usledila posle pisma osmorice reprezentativaca u kojem su kritikovali njegov rad, a iako je VSS pokušao da pomiri dve strane, selektor je već na prvom sastanku sa Stručnim savetom odlučio da napusti funkciju.

 

"Na početku sastanka se pozdravio sa svim igračima i rekao da je to njegovo zvanično viđenje sa svim igračima nakon čega je izašao, a mi ostali sa njim i jednostavno pričali o nekim stvarima koje su bile tema: pismo, dalji rad, put u Nemačku na utakmicu i meč sa Španijom", rekao je predsednik VSS.

2024 © - Vesti online