Utorak 30.10.2012.
16:32 >> 00:24h
Beta

Uragan Sendi zavio SAD u crno

Sendi prošla, ali ne i opasnost po ljude u pogođenim krajevima Amerike

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg je rekao da je samo u tom gradu stradalo deset osoba, da je izgorelo 80 kuća i zgrada, kao i da očekuje još žrtava.

Milioni domova bez struje

Više od osam miliona domova u 18 američkih država i prestonici Vašingtonu je bez struje nakon prolaska oluje Sendi, saopštilo je američko ministarstvo energetike.

"U devet ujutru (po lokalnom vremenu) u pogođenim državama 8.114.433
potrošača je bez struje", precizira ministarstvo u saopštenju.

U državi Njujork, dva miliona potrošača je bez struje, u Pensilvaniji 1,3 miliona, Konektikatu 626.000, Merilendu 311.000, a u Masačusetsu 298.000.

 

Nju Džersi: Popustila brana, evakuacija ljudi

Oluja Sendi oslabila je branu u okrugu Bergen, nekoliko kilometara od grada Njujorka, i u toku je evakuacija stanovništva, saopštila je policija.

Oko 200 ljudi je evakuisano posle pucanja brane, a pripadnici policije i nacionalne garde su pritekli u pomoć ugroženima u obližnjim naseljima.

Američki predsednik Barak Obama proglasio je danas vanrednu situaciju u državi Njujork pošto je uragan Sendi pogodio istočnu obalu SAD. Vanredna situacija proglašena je takođe u Nju Džersiju.

Neposredno pre nego što je Sendi stigla do obale, izgubila je snagu uragana, ali je i dalje bilo naleta olujnog vetra, kao i jake kiše.

Broj žrtava se sa 18, kako je ranije javljeno, popeo na 48, ali se strahuje da to nije konačan broj.

2024 © - Vesti online