Ponedeljak 29.10.2012.
21:37
rts rs

Optužnica protiv Dulića

 Kazna zatvora od dve do 12 godina, ako ga proglase krivim : Oliver Dulić
 

Kako je RTS-u potvrđeno u Specijalnom sudu, protiv bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića, njegovog tadašnjeg zamenika Nebojše Janjića i v. d. direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka podignuta je optužnica zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist u iznosu većem od 2,5 miliona dinara preduzeću "Nuba invest" u Beogradu, a na štetu budžeta Srbije.

Za to krivično delo predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Do promene kvalifikacije krivičnog dela, a samim tim i zamene optužnog predloga optužnicom došlo je nakon dopune krivične prijave policije koja je Tužilaštvu dostavila podatke o neplaćenim dažbinama državnim i javnim preduzećima u postupku izdavanja građevinskih dozvola za postavljenje optičkih kablova.

Istovremeno, istražuju se i tokovi 5,6 miliona evra koji su, umesto u investiranje optičke mreže, završili na računima povezanih preduzeća na Kipru, Sejšelima i u Holandiji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal do danas nije dobilo podatke od slovenačkih kolega koje proveravaju poslovanje "Nuba holdinga".

2024 © - Vesti online