Ponedeljak 29.10.2012.
16:13
jugmedia.info

Inspektori jurili nepostojeće krave bez pasoša

Misterija ipak rešena - krave nisu odjavljivane tokom godina, pa u kompjuteru stoji da ih postoji više nego što ih stvarno ima
 

Kompjuter te inspekcije je ovu samohranu majku bez primanja izvukao kao slučajni uzorak i prema podacima iz baze, Violeta i njena majka Desanka trebalo je u tom trenutku da imaju osam krava, stotinu kokošaka i desetak svinja.


No, u štali i dvorištu ove tročlane porodice zatekli su samo dve krave, jednu svinju i desetak kokošaka.


“Nisu verovali ni svojim očima, pa su tražili da im pokažem gde sam sakrila ostatak stoke. Rekli su da će mi podneti prijavu ako ne nabavim pasoše za osam krava i ako ne pokažem uverenje da sam špricala 10 svinja i kućnog psa”, priča Violeta, koja sa dvoipogodišnjim sinom Jovanom preživljava od skromne ponezije majke Desanke.


U Veterinarskoj inspekciji kažu da je došlo do zabune tokom kontole broja i pravilnog čuvaja i kretanja stoke, po Zakonu o veterinarstvu iz 2005. godine.


“Domaćinstvo Stanković je kontrolisano po slučajnom uzorku, a zabunu je napravilo to što tokom godina stočna grla nisu odjavljivana”, kaže jedan od inspektora.


Ipak, Violeta će morati da pronađe pasoše za dve krave koje je pre nekoliko godina trampila kod nakupaca za mlečnija grla. Kazna za nepoštovanje ovog zakona iznosi od pet do 50.000 dinara.

2024 © - Vesti online