Ponedeljak 29.10.2012.
13:27
Beta

Dačić: Značajne partije ne razmišljaju o vojvođanskoj policiji

Vojvodina prevelika da bi postojala samo jedna policijska uprava: Ivica Dačić

Dačić je novinarima u Centru za osnovnu obuku policajaca u Sremskoj Kamenici novinarima rekao da ni ideja o formiranju Policijske uprave za Vojvodinu nije realna, jer je Vojvodina suviše velika da bi mogla da postoji samo jedna policijska uprava.


Prema njegovim rečima, pitanje organizacije policije na teritoriji Vojvodine je stvar organizacije unutar MUP-a Srbije i stvar dogovora. Dačić je poručio da će policija u Srbiji ostati pod jedinstvenom kapom MUP-a.


On je izrazio posebno zadovoljstvo što je među 109 policijskih pripravnika promovisanih u ponedeljak u Sremskoj Kamenici i 12 Albanaca sa juga Srbije iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.


Dodao je da je to znak povratka poverenja manjinskih nacionalnih zajednica u državne institucije i najavio da će u redove policije biti uključeni i Mađari, Bošnjaci, Romi i ostali pripadnici manjina.
 

Pročitajte još:

* Jerkov: Beograd ima, a Vojvodina nema svoju policiju

Dačić je najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za prijem budućih policajaca u Raškoj oblasti i izrazio nadu da će se značajan broj Bošnjaka prijaviti na njega.


On je najavio da će u novembru biti raspisan i konkurs za novog direktora policije a nakon toga će biti imenovani i načelnici policijskih uprava po Srbiji.


Osnovnu policijsku obuku danas je završila sedma klasa polaznika iz policijskih uprava Beograd, Vranje i Leskovac, čime će se, kako je rekao Dačić, polako rešavati problem nedovoljnog broja policajaca, posebno u Beogradu.

2024 © - Vesti online