Ponedeljak 29.10.2012.
15:06
24sata.rs

Reklama koja je uvredila hrišćane

Kontroverzna reklama za restoran
 

"Kapela bar i bistro" u Ponsonbiju, predgrađu Ouklanda na Novom Zelandu, u čast sedme godišnjice postojanja izbacio je reklamu koji mnogi smatraju uvredljivom, pošto prikazuje Isusa i Devicu Mariju u kompromitujućoj pozi u krevetu.

Na slici je prikazan muškarac sa dugom, razbarušenom kosom i narukvicama, koji leži izvaljen na krevetu, blago prekriven izgužvanim čaršavom. Ruke su mu raširene, a noge prekrštene, što je aluzija na raspeće.

Pored njega leži sklupčana Devica Marija, ruke su joj sklopljene kao u molitvi, a glavu i telo joj pokriva plavi čaršav. Okolo je razbacana odeća, a pored kreveta leži kutija sa ostacima pice.

"Iako kampanja za 'Kapela bar i bistro' nekima možda deluje kontorverzno, jer prikazuje mladog rokera koji leži u položaju raspeća, a pored njega devojku od prethodne noći, koja podseća na Devicu Mariju, reklama je i više nego kreativna", kaže Megan Jang iz prve marketinške agencije.

Ovo nije prva reklama u kojoj "Kapela" pravi religiozne aluzije. Prethodna kampanja prikazivala je vitraž sa Isusom i Marijom, sa picama umesto oreola i jelovnicima ispisanim na svetim spisima.

2024 © - Vesti online