Ponedeljak 29.10.2012.
12:44
Beta

Ruski kredit "puni" budžet Srbije

Ruski kredit će biti iskorišćen za izgradnju infrastrukture
 

On je na otvaranju Belre sajma nekretnina i investicija u Beogradu kazao da je Srbija ove godine imala "finansijski luft" u budžetu jer je uspešno prodala državne obveznice, zbog čega joj novac za budžetskuu podršku od Rusa nije bio neophodan.

Ministar Ilić je dodao i da su pregovori o ruskom kreditu za žlezničku infrastukturu od 800 miliona dolara pri kraju. Prema njegovim rečima, prošlog petka je održan sastanak sa ruskim bankarima, na kojima je učestvovao i srpski ministar finansija Mlađan Dinkić i očekuje se da ovih dana to pitanje bude defitnitivno završeno.

Srpski ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je prošle sedmice kazao da se iz ruskog kredita očekuje realizacija projekata na pruzi od Beograda do Pančeva, modernizacija pruge od Beograda do Bara, modernizacija i izgradnja šest deonica pruge na Koridoru 10 u dužini od oko 110 kilometara.

Kako je precizirao, taj projekat obuhvata i kupovinu 10 do 20 ruskih vozova za šta bi trebalo da bude izdvojeno oko 100 miliona dolara, kao i izgradnju pruge Valjevo-Loznica.

2024 © - Vesti online