Ponedeljak 29.10.2012.
07:46
Alo!

Jeremić: Ovde je panika, kao da dolazi Armagedon

SAD u neviđenoj panici zbog uragana Sendi: Vuk Jeremić, stanovnik Njujorka
 

Stotine letova otkazano je danas zbog uragana Sendi koji se kreće severno od Kariba ka istočnoj obali SAD, a u Njujorku se planira zatvaranje gradskog prevoza, saopštile su lokalne vlasti.

U ovom američkom gradu trenutno se nalazi i Jeremić, koji je preko svog Tviter profila ukazao na dramatičnu situaciju jedne od najvećih svetskih metropola!

"Ovde je panika kao da dolazi Armagedon, prazne samoposluge i zaustavljaju javni prevoz. Na svim kanalima panika", tvitnuo je Jeremić, a malo kasnije dodao:

Izveštavao na tviteru o opasnosti koja čeka SAD
 

"Počinje kiša. U ponedeljak uveče je glavni udar. Kažu, do utorka noć nije za izlazak na ulicu. Sunce tek u četvrtak.

Situacija u gradu od osam miliona stanovnika stvarno postaje sve ozbiljnija.
Kompanija Er Frans (Air France) otkazala je sve sutrašnje letove za Njujork, a više američkih aviokompanija otkazalo je stotine letova unutar SAD.


Stručnjanci su danas upozorili da se uragan Sendi kreće severno od Kariba ka istočnoj obali SAD uz jaku kišu, vetar i sneg, i da se očekuje da će se sukobiti sa dva vazdušna hladna fronta koja dolaze iz Kanade, što preti da se pretvori u "super oluju".

Uragan Sendi stiže uskoro i u SAD
 

Uragan Sendi je na Karibima odneo skoro 60 života. Očekuje se da će glavni udar nevremena biti u utorak ujutro kada ta ogromna masa vazduha stigne do obale izmedju američke države Virdžinije i Masačusetsa, dve države koje deli hiljade kilometara.

Uragan Sendi bio je sinoć na 540 kilometara jugoistočno od Čarlstona u Južnoj Karolini i kretao se ka severu brzinom od 18 kilometara na čas, saopštio je Američki centar za nadzor uragana, s sedištem u Majamiju.

Uragan Sendi bi mogao da pogodi gradove Boston, Njujork, Baltimor, Vašington i Filadelfiju, najgušće naseljene oblasti u zemlji gde žive desetine miliona ljudi.

2024 © - Vesti online