Nedelja 28.10.2012.
22:49
Beta

Vojnici i dalje čekaju obećane kuće

Ilustracija: Iako je najavljena, još nije počela izgradnja naselja za voja lica
 

Kako je novinarima rekao gradonačelnik Stanko Terzić, taj projekat "praktično je na početku", a da li će i kada početi izgradnja naselja i postavljanje montažnih kuća zavisi od Ministarstva odbrane Srbije.

"Taj posao je trenutno zaustavljen, razgovaraćemo sa novim ministrom odbrane, Grad Valjevo će ispuniti sve ranije preuzete" rekao je Terzić.

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac je prilikom posete Valjevu u oktobru 2011. rekao da će Valjevo, uz Šabac, biti prvi grad u Srbiji gde će se graditi montažne kuće za vojna lica i vojne penzionere i najavio kraj izgradnje za prvi kvartal 2012. godine.

Površina kompleksa "Đenovac 2", na kojem je vojni poligon, iznosi oko 56 hektara, a novo naselje sa dvosobnim i trosobnim montažnim kućama i okućnicama planirano je na oko 2,5 hektara. U tom naselju planirani su i dečije igralište, manja sportska dvorana i crkva.

Ukupna vrednost prve faze te investicije je oko milion evra, kvadratni metar montažne kuće čiji je proizvođač Vojno-građevsnska ustanova "Pilana" iz Šapca je oko 350 evra.

Projekat bi trebalo da realizuju Grad Valjevo i ministarstva odbrane i ljudskih i manjinska prava, državne uprave i lokalne samouprave, a bilo je u planu je da se docnije uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

2024 © - Vesti online