Nedelja 28.10.2012.
21:33
Beta

Joko Ono nije rasturila Bitlse

Legendarna četvorka iz Liverpula
 


"Ona sigurno nije rasturila grupu. Mislim da ne možete da je krivite za bilo šta", rekao je 70-godišnji Makartni, koji je zajedno sa Lenonom komponovao i otpevao većinu pesama jednog od najpopularnijih pop i rok bendova svih vremena.

On je u intervjuu koji će biti emitovan sledećeg meseca, dodao da je Lenon "definitivno planirao da ode". Posle raspada Bitlsa i smrti Džona Lenona 1980, krenule su spekulacije da je Lenonova udovica Joko Ono odgovorna za raspad benda.

U intervjuu, Makartni takođe kaže da Lenon ne bi nikad napisao hit pesmu "Imagine" (Zamisli), bez uticaja konceptualne umetnosti.

"Kada se pojavila Joko, deo njene privlačnosti bila je njena avangardna strana, njen pogled na stvari", rekao je Makartni.

"Ona mu je pokazala drugi vid postojanja, koji mu je bio veoma privlačan. Tako da je bilo vreme za Džona da ode", dodao je Makartni.

I Makartni i Lenon izgradili su uspešnu solo karijeru posle raspada Bitlsa 1970. Ranije ovog meseca, povodom 50. godišnjice tog engleskog benda, izdat je ponovo njihov prvi singl - "Love Me Do", iz 1962.

2024 © - Vesti online