Nedelja 28.10.2012.
08:00
Vestionline

Maske od bundeve hrane lice

Maske od bundeve hrane lice i sprečavaju bore
 

Maske od bundeva dobre su za svaki tip kože. Bogate su vitaminom A i C i cinkom koji pomažu u obnovi i hidrataciji kože. Narandžasta boja dolazi iz karotenoida, pigmenta koji usporava starenje i pojavu bora.

U posudu stavite dve kašičice kuvane pasirane bundeve, dodajte pola kašičice meda i četvrtinu kašičice mleka. Ostavite da deluje oko 15 minuta i potom isperite. Maska je savršena za svaki tip kože zato što obnavlja kožu i vraća joj zdravi sjaj.


Za suvu kožu

Pomešajte dve kašičice kuvane pasirane bundeve s jednom četvrtinom kašičice pavlake i pola kašičice smeđeg šećera. Ostavite 10 do 15 minuta i potom isperite mlakom vodom. Šećer će pomoći u uklanjaju mrtvih ćelija kože, a pavlaka i bundeva će je hidratizirati.


Za masnu kožu

Da biste napravili masku za masnu kožu, u posudu stavite dve kašičice pasirane bundeve, jednu četvrtinu kašičice jabukovog sirćeta ili četvrtinu kašičice soka od brusnice i promešajte. Smesu koju ste dobili nanesite na lice i ostavite da deluju 10 do 15 minuta. Jabukovo sirće povećava cirkulaciju krvi i reguliše PH kože, a bundeve usporavaju starenje.


Maska protiv akni

Izmiksajte pola šoljice sveže bundeve i nanesite na lice. Ostavite da deluje 15 do 20 minuta i potom isperite mlakom vodom. Maska će očistiti i suziti pore, a bundeva će smiriti upalu.

2024 © - Vesti online