Petak 26.10.2012.
02:24 >> 13:12h
telegraf.rs

RRA: Oduzeta dozvola TV Avala

Televizija Avala više ne postoji
 

Postupak za oduzimanje dozvole TV Avala pokrenut je zbog neplaćanja naknade za emitovanje programa.

Savet je, kako se navodi na sajtu RRA (www.rra.org.rs), u raspravi konstatovao da je formalni razlog za oduzimanje dozvole u ovom trenutku neplaćanje naknade, ali da statistika programa za prvih 10 meseci ove godine govori da je TV Avala bitno odstupila od programske koncepcije na osnovu koje joj je izdata dozvola.

TV Avala nije ispunila zakonske obaveze proizvodnje sopstvene produkcije i produkcije informativnog programa, naveo je Savet.

Savet će rešenje o oduzimanju dozvole pre roka na koji je izdata uputiti emiteru nakon čega on ima rok od osam dana da uloži prigovor.

Pošto je Saša Popović ipak odustao od kupovine televizije TV Avala, u zgradi “Pinka” sastali Željko Mitrović, episkop Porfirije, predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), kao i njegov zamenik Goran Karadžić, koji su razgovarali o mogućnosti da se Avala spase u poslednjem trenutku.

"Željko Mitrović je krajem leta sa ovlašćenjima ostalih vlasnika Avale prisustvovao sednici Saveta i tada smo dobili uveravanja da će dug biti namiren, ali kao što vidite, to se nije dogodilo", objašnjava Karadžić.

Da podsetimo, Saša Popović je zbog velikih dugova Avale koji iznose od sedam do osam miliona evra, odustao od kupovine.

2019 © - Vesti online