Četvrtak 25.10.2012.
13:08
Alo

Bor: Dečak (3) čekićem razbio sestri glavu dok je sedela na noši

Umalo tragedija usred trenutka nepažnje
 

Devojčica je vrišteći pala sa noše, a majka, koja je na trenutak ostavila decu i otišla do kupatila, pritrčala je, unezvereno podigla ćerku, i noseći dete u naručju otrčala do bolnice. Drama se odigrala prekjuče ujutru.


"Devojčica je zadobila prelom temene kosti lobanje praćene otokom mozga. Majka je dete donela na odeljenje pedijatrije odakle su sanitetskim vozilom prebačene na Odeljenje dečije hirurgije. Dečiji hirurg je pregledao devojčicu i sanirao ranu i uputio je na Odeljenje neurohirurgije", reklo je bolničko osoblje dnevnom listu "Alo".


Međutim, majka nije poslušala nalog lekara, već je dete odnela kući. Stavila je devojčicu da spava, ali se ona probudila oko 15 sati i počela da povraća. Imala je glavobolju i nesvesticu, pa ju je majka opet odvela u bolnicu.


"Dete je primljeno u Prijemno-trijažni blok zbog pospanosti, povraćanja i konvulzija. Konsultovani su neurohirurg, neurolog i pedijatar, nakon čega je urađen skener glave koji je pokazao da devojčica ima prelom temenih kostiju lobanje, praćenih otokom mozga", rekao je dr Goran Joksimović, načelnik Odeljenja hirurgije ZC Bor.


Dr Joksimović je odmah majku i dete uputio, u pratnji anesteziologa i anestetičara, na dalje lečenje na Odeljenje neurohirurgije u Tiršovoj u Beogradu.

2024 © - Vesti online