Četvrtak 25.10.2012.
06:47
Ž. Marković - Vesti

Lopovluk u regionu (5): Otimaju čak i WC šolje

I WC šolje na meti lopova

- Radnik je obavestio policiju da je zatekao neznanca u krađi suvog mesa. Policija je od lopova oduzela dve pršute, vredne oko 100 maraka i vratila ih vlasniku.


Ovo je samo jedna vest iz mora sličnih u rubrikama crne hronike proteklih meseci u Republici Srpskoj. Policija se gotovo svakog dana suočava sa velikim brojem slučajeva koji potvrđuju da lopovi kradu sve što im dođe pod ruku.


- Nekad su i ti lopovi bili gospoda pa su upadali u kuće bogataša, otimali nakit iz zlatara, krali skupocene automobile i uglavnom nanosili veliku štetu. Sada se suočavamo sa takozvanim kokošarima, ali ne zato što oni kradu kokoši, mada ih ima i takvih, već zato što nose sve što mogu - priča jedan iskusni policajac sa banjalučkih ulica.


Ako je suditi prema policijskim izveštajima i svedočenjima ojađenih građana, lopovi su uglavnom gladni i žedni, ali ima i onih koji kradu razne predmete kao što su fenovi, pegle ili kuhinjska pomagala poput miksera. Nose se i manje luksuzna hrana od onog pršuta sa početka priče, pa su tako lopovi u više navrata pljačkali frižidere ili ostave, a nedavno je u okolini Doboja vlasnik jedne kuće prijavio krađu dve gajbe luka iz podruma.


Slučaj koji je definitivno potvrdio novi trend među lopovima sirotinjom zabeležen je sredinom prošle godine kada je policija uhapsila dva brata iz Gradiške koji su krali bukvalno sve iz pojedinih sela u okolini Banjaluke, a većinu predmeta su ostavljali i koristili u svojim domaćinstvima. Među ukradenim predmetima pronađeni su prozori, WC šolje, papuče, posteljina, kablovi, dečji tobogani, poljoprivredne mašine...

Kraj

2024 © - Vesti online