Sreda 24.10.2012.
21:08 >> 21:39h
Beta

Vučić: Platforma konkretna, ali tajna

Važno je što se sad stvari kreću u okvirima realnosti: Vučić

Vučić je za Radioteleviziju Srbije (RTS) kazao da su svi učesnici današnjeg sastanka kod Tomislava Nikolića dobili taj nacrt na papiru i da treba da do sledećeg sastanka, planiranog za narednu sedmicu, pripreme svoje predloge za tu platformu.

U Predsedništvu Srbije danas su se tim povodom sastali Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

"Važno je što se sad stvari kreću u okvirima realnosti, minimum i maksimum je u okvirima realnog i mogućeg", kazao je Vučić i istakao da su ključni principi očuvanje nacionalnih i državnih interesa i nastavak evropskog puta.

Upitan da li je zadovoljan sadržajem nacrta, Vučih je kazao da će o tome govoriti na narednom sastanku. Vučić je rekao i da se ne zna još sastav pregovaračkog tima Srbije u pregovorima za dijalog sa Prištinom.

On je izrazio uverenje da će Srbija u junu naredne godine dobiti datum za početak pregovora o ulasku u EU.

Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne stranke, rekao je i da će javnost biti obaveštena ukoliko se promeni vlast u Beogradu i poručio da ne želi da odgovara više na to pitanje.

2024 © - Vesti online