Sreda 24.10.2012.
21:26
Beta, Srna

Dačić: Nadam se da će Srbija opet pomagati drugima

Dačić na proslavi 67. rođendana UN u arhivu Jugoslovenske kinoteke u Beogradu
 

Dačić je na svečanosti u arhivu Jugoslovenske kinoteke u Beogradu izjavio da se Jugoslavija kao jedna od osnivača UN solidarisala sa mnogim zemljama koje je zadesila nesreća.

UN pune 67 godina

"Nismo ni sanjali da će nas zadesiti takva ratna tragedija i nesreća", rekao je premijer Srbije i dodao da su UN možda i najviše od svih drugih organizacija zadržale objektivan pristup krizama u svetu, uključujuću krizu na prostoru bivše Jugoslavije.

Stalni koordinator organizacija i agencija UN u Srbiji Vilijam Infante istakao je na svečanosti da je Srbija, kao izvor stabilnosti i sigurnosti u regionu, izabrana da bude deo programa "Posle 2015", pokrenutog kako bi građani u neposrednom kontaktu sa svetskom organizacijom uticali na razvojne prioritete čovečanstva - prenose mediji.

"Ovo je najveći svetski konsultativni proces i Srbija će biti jedna od država koje će odlučivati o održivom razvoju u čitavom svetu", rekao je Infante.

Svečanosti u Beogradu prisustvovali su ministri Vlade Srbije, predstavnici diplomatskog kora, multilateralnih organizacija i civilnog društva.

Obilježavanje nedelje i dana UN ove godine protiče u znaku mladih, problema migracija, razumevanja među kulturama i uloge medija u promovisanju vrednosti Svetske organizacje.

2024 © - Vesti online