Sreda 24.10.2012.
19:06
Sport, Telegraf

Prosinečki duguje beogradskom slikaru 45.000 evra?

Akademski slikar Predrag Peđa Gavrović podneće tužbu protiv Prosinečkog jer mu nije platio 10 slika koje je Gavrović poslao još pre 17 godina
 

Gavrović za “Sport” kaže da mu Robi duguje 45.000 evra nakon toliko godina jer su se nagomilale kamate i rentiranje.

- Tada je Zvezda bila prvak Evrope i Prosinečkom sam poklonio jedan akvarel, portret meni veoma drage lepe žene. Njemu se taj gest dopao pa je nekoliko godina kasnije hteo da kupi nekoliko slika iz mog ciklusa “Rok idoli”. Poslao sam mu deset slika. To su bili portreti Majkla Džeksona, Dejvida Bouvija, Kita Ričardsa, Mika Džegera… Prosinečki je dao 1.500 dolara kao avans, a rekao je da će ostatak dati za 12 meseci – priča Gavrović za “Sport”.

Kada se Prosinečki vratio u Beograd na poziciju trenera Crvene zvezde, slikar je tražio novac koji mu pripada. Gavrović kaže da ga je pri prvom susretu sa novim trenerom Zvezde ispred svlačionica izbacilo obezbeđenje stadiona, a da mu je kasnije Robi dao u dva navrata po 1.000 evra, prvi put pred meč sa Renom.

Kako je Žuti rekao Gavroviću da nema novca za slike, hteo je da ih mu vrati. To se nije dogodilo iako su se dogovorili da poznati slikar dođe u Zagreb po kolekciju. Tamo ih nije bilo.

- Rekao je da će sve da sredi, ali nakon što je otišao iz Crvene zvezde više se ne javlja. Ne znam da li Robi stvarno ima želju da mi ih vrati ili da ih plati. Mene sada ne interesuje vraćanje slika! Podneću krivičnu prijavu i hoću samo novac! Tražiću 45.000 evra, podneću zahtev za naplatu potraživanja – završava akademski slikar Peđa Gavrović.

2024 © - Vesti online