Sreda 24.10.2012.
21:35
Vestionline, Beta

Janković: Meč teži nego što smo očekivali

Potvrda pobede sa bele tačke - Miloš Dimitrijević

"Uspeli smo u svojoj nameri. U jednom trenutku smo utakmicu učinili težom nego što smo očekivali posle svega viđenog u prvom poluvremenu. Skoro čitav nastavak smo igrali sa igračem manje, ali smo iz toga uspeli da izvučemo neke pouke. Delovali smo izuzetno stabilno i posle dužeg vremena nismo primili gol. To je veoma ohrabrujući podatak", rekao je Janković posle pobede u Kuli 0:2.

Zvezda je od 50. minuta igrala sa igračem manje pošto je zbog drugog žutog kartona isključen golman Aleksandar Kirovski, a na gol je tada stao Miloš Vesić.

"Vesić je opravdao poverenje, imao je par odličnih odbrana. Kirovski je prošao jednu veliku školu kada je dobio žuti karton u prvom poluvremenu. To su sve stvari koje mlad igrač mora da prođe. On i dalje ima moje puno poverenje" istakao je Janković.

Strelac drugog pogotka Miloš Dimitrijević kazao je da vezni red Zvezde funkcioniše sve bolje.

"Svi znamo koji nam je cilj, želimo trofeje, a to jedino možemo ako pobeđujemo. Izgovora za umor nema. Kako vreme odmiče mi u veznom redu funkcionišemo sve bolje i trudićemo se da se uigramo još više i da budemo bolji kako se bliži kraj jesenjeg dela sezone", kazao je Dimitrijević.

Napadač Ognjen Mudrinski rekao je da je siguran da bi pobeda bila ubedljivija da Kirovski nije isključen početkom drugog poluvremena.

"Najvažnije je bilo da ih 'otvorimo' na vreme, u čemu smo i uspeli. U drugom poluvremenu bismo postigli još neki gol, siguran sam, ali nas je isključenje Kirovskog omelo. Najvažnije je da smo se plasirali u narednu fazu. Srećan sam zbog gola, koji je plod dobre saradnje koju imamo mi napadači sa igračima veznog reda", rekao je Mudrinski, koji je protiv Hajduka postigao sedmi gol od kako je letos došao u Crvenu zvezdu.

2024 © - Vesti online