Sreda 24.10.2012.
16:01
Vestionline

Zvezda trijumfovala u Kuli, pobede favorita u Kupu Srbije

Milijaš i Mudinski načeli Kuljane

Crveno-belima je bilo dovoljno četiri minuta da skroz nokautiraju domaćina u Kuli, koji se nije oporavio od tog šoka i nije uspeo da se do kraja meča vrati u igru.

Prvo poluvreme proteklo je u ujednačenoj igri, a iako su gosti imali nekoliko pristojnih šansi, i Hajduk je par puta opasno zapretio. Međutim, četiri minuta pre kraja prvog dela Milijaš i Mudrinski su doneli vođstvo svom timu. Kapiten je centrirao sa ivice šesnaesterca, a napadač Zvezde je sa nekoliko metara prosledio loptu u mrežu.

Neposredno uoči odlaska na odmor, Kuljanima je još jednom popustila koncentracija. Mikić je oboren u kaznenom prostoru, a sudija Majo Vujović je pokazao na belu tačku. Egzekutor je bio Miloš Dimitrijević za konačnih 0:2.

U drugom delu Zvezda se povukla, a Hajduk je imao inicijativu do kraja meča. U nekoliko navrata golman Vesić je bio na velikim iskušenjima, međutim uspeo je da sačuva svoju mrežu, čime je opravdao poverenje trenera Aleksandra Jankovića koji ga je morao poslati u igru, jer je Kirovski dobio crveni karton u 50. minutu.

Ekipa Rada uspela je da trijumfuje na teškom gostovanju u Novom Pazaru, a strelac jedinog gola na meču bio je Ljubinković u 38. minutu.

Istim rezultatom Vojvodina je slavila na gostovanju Čukaričkom, a gol odluke delo je Oumarua iz 51. minuta, dok je El Monir isti epilog doneo Jagodini koja je kao domaćin pobedila Novi Sad 1:0.

Najuzbudljivija utakmica viđena je u Inđiji, gde je OFK Beograd najpre poveo, a potom primio dva gola, da bi Rodić svojim drugim golom izjednačio, a Grbić doneo prolazak svom timu među 16 najboljih ekipa u Kupu konačnim rezultatom od 2:3.

Spartak je u Subotici na penale sa 8:7 izbacio Metalca, a Javor je sa dva gola Radivojevića i jednim Milovića ubedljivo pobedio Smederevo sa 3:0. 

Osmina finala Kupa Srbije:
Hajduk - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
(Mudrinski 41, Dimitrijević 45p)
Javor - Smederevo 3:0 (2:0)
(Radivojević 21, 61, Milović 38)
Inđija - OFK Beograd 2:3 (2:1)
(Dimitrov 20, Lukač 40 - Rodić 13, 46, Grbić 60)
Spartak - Metalac 0:0, penalima 8:7
Jagodina - Novi Sad 1:0 (1:0)

(El Monir 45+1)
Novi Pazar - Rad 0:1 (0:1)
(Ljubinković 38)
Čukarički - Vojvodina 0:1 (0:0)
(Oumaru 51)
Partizan - Borac 31. oktobar

2024 © - Vesti online