Sreda 24.10.2012.
18:18
Vestionline, Beta

KK Partizan moli navijače da se uzdrže od incidenata

I manje prekršaje navijača Partizana Evroliga može da tretira kao ozbiljne

Na utakmici 2. kola Evrolige u Beogradu, Partizanu je zamereno što su na teren ubačena dva upaljacča, a jednom igraču je u četvrtoj četvrtini iz publike uperen laser u lice.

"Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice kao i korišćenje lasera se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima", navodi se na sajtu kkpartizan.rs.

Klub je upozorio da svaki sledeći manji prekršaj može da znači sve teže sankcije za Partizan. Uprava je podsetila da je tokom sezone 2011/2012 klub kažnjen nekoliko puta, sa ukupnom kaznom od preko 50.000 evra, odnosno da je bio najkažnjavaniji u Evroligi.

"Svaki naredni i najmanji prekršaj će biti najstrožije kažnjen, i organizaciono i finansijski. Molimo našu vernu publiku, navijače, da uvek podržavaju crno-bele fer i sportski, da navijaju za svoj tim i uzdrže se od bilo kakvog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja lasera i bilo kakvih sukoba, jer u suprotnom čine loše samo svom klubu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Partizan "pod budnim okom Evrolige i svaki naredni i najmanji prekršaj će voditi kaznama i do 100.000 evra, dok buduće utakmice mogu biti organizovane bez publike ili 300 kilometara od Beograda".

"Evroliga je najelitnije klupsko košarkaško takmičenje i pojedinačni ekscesi će biti najstrože kažnjeni, zbog dodatnih kontrola koje su od ove sezone uvedene. Ne smemo dozvoliti da takmičenje Partizana u Evroligi bude dovedeno u pitanje", navodi se u klupskom saopštenju.

2024 © - Vesti online