Sreda 24.10.2012.
08:40 >> 16:08h
Blic, Beta

Nova privođenja u aferi "Agrobanka"

Nastavak hapšenja u aferi "Agrobanka"
 

Osumnjičeni su omogućili imovinsku korist Alavanji i to u iznosu od 2,5 milijarde dinara a na štetu "Agrobanke", jer je kako se sumnja, mimo procedura dobijao kredite koje nije vraćao, piše "Blic".

Vučić: Istraga nije završena

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da istraga o malverzacijama u "Agrobanci" nije završena ni nakon najnovijih hapšenja.
Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će istraga tog slučaja biti nastavljena i da neće biti gotova za mesec dana, kao i da će će insistirati da dobije i sudski epilog.

Do sada je, zbog odobravanja kredita iz "Agrobanke" bez pokrića, pod istragom 18 osumnjičenih, na čelu sa nekadašnjim predsednikom Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušanom Antonićem koji je sa još devet osumnjičenih uhapšen početkom avgusta.

Dve sedmice kasnije, uhapšeno je još pet osumnjičenih, među kojima su vlasnik preduzeća "Habit farm" Radoslav Sekulić i njegov sin Duško Sekulić. Uhapšeni su bili odgovorna lica u preduzećima "Habitfarm", "Svis farmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani".


Oni su bili korisnici bankarskih kredita u "Agrobanci", a visina njihovih neizmirenih obaveza prema toj banci je više od 5,5 milijardi dinara. Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana.

Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je istragu za novo krivično delo u slučaju
Agrobanke na još tri osobe, rečeno je danas agenciji Beta u tom tužilaštvu.

 

Istraga se sada vodi protiv ukupno osam ljudi.

2024 © - Vesti online